Sonax Service

Kompanija Sonax

AUTO SOCK Aвто чорапи за тркала !!!

AUTO SOCK авто-чорапите за тркала се произведени по најмодерна технологија која овозможува подобрен контакт со подлогата на патишта покриени со снег или мраз. Лесно се монтираат и демонтираат дури кога накриво ќе се наместат сами се центрираат во исправната положба,
- не го нарушуваат комфорот во возењето,
- не произведуваат бучава и вибрации,
- не ги оштетуваат гумите и тркала,
- дозволуваат максимална брзина до 50 km/h,
- може да се перат во машина.
Имаат добиено многу сертификати од независните организации, меѓу кои и TÜV, а и автомобилските производители ги одобруваат бидејќи не создаваат проблеми и оштетувања дури и кај високоперформансните возила со нископрофилни гуми и мал простор меѓу тркалата и крилата. На располагање се во повеќе димензии со кои се покриваат скоро сите возила на пазарот со тркала меѓу 12 и 21 инчи и гуми со широчина 145 и 275 милиметри, а ги има и за камиони.
Авто чорапите се признаваат како зимска опрема.